Cadeau inpakken: 10x tips voor een creatief geschenk

 

De feestdagen, zoals Sinterklaas en kerst, staan voor de deur. Natuurlijk horen hier feestelijke cadeaus bij, voor jong en oud. Wil jij weten hoe je een cadeau op een creatieve manier kunt inpakken? Lees dit blog en laat je verrassen met mijn 10 tips voor feestelijke kerstcadeaus. Haal de creativiteit in je naar boven en steel de show tijdens de feestdagen.

 

Zo pak je jouw cadeau origineel in 

Je hebt gewinkeld totdat je er bijna bij neerviel maar alle cadeaus voor de feestdagen zijn in huis. Nu nog mooi en creatief inpakken en je bent klaar. Hoe pak je jouw cadeaus origineel in? Voordat je begint met het inpakken van je cadeau, leg je het cadeaupapier op een vlakke ondergrond. Het cadeau en inpakpapier moeten beide omgedraaid liggen, met de mooie kant onderop. 

Hier leg je het cadeau op en daarna pak je het cadeau strak in met scherpe vouwlijnen. Ik ben zelf geen fan van plakband en gebruik hiervoor liever een lijmroller. Snel en veel makkelijker. Wil jij dubbel zoveel plezier beleven aan inpakpapier? Kies voor een inpakpapier dat dubbelzijdig te gebruiken is. Voeg extra accessoires toe aan je cadeau en steel de show tijdens de feestdagen.

10 tips voor feestelijke kerstcadeaus: 

 

1. Geef er een draai aan 

Benodigdheden: scherpe schaar, lijmroller, dubbelzijdig cadeaupapier, gekleurd lint, label, clip.  

Leg het cadeaupapier alvast klaar en knip een gekleurd lint op een lengte zodat deze twee keer om het cadeau heen gewikkeld kan worden. Pak andere kleuren lint, knip stukken af van dezelfde lengte en maak hier krullen in met één kant van een schaar. Nu is het tijd om jouw cadeau in te pakken. Pak het cadeau strak in met scherpe vouwlijnen. 

Wikkel het eerste lint om het cadeau heen, leg je duim in het midden en maak een kruis met het lint. Maak beide einden vast met een dubbele knoop. Pak de gekrulde linten, leg deze in het midden van de dubbele knoop, en gebruik de einden van de linten om alles vast te maken. Om het cadeau persoonlijk te maken, bevestig je een mooi label met een clip aan het lint.

 

2. Inpakken met veren 

Benodigdheden: scherpe schaar, lijmroller, mooie veer, dubbelzijdig cadeaupapier, lint, touw, stickers.

Pak het cadeau strak in met scherpe vouwlijnen en voordat je het laatste gedeelte vastplakt, vouw je het einde terug. Hierdoor zie je de binnenkant van het cadeaupapier. Deze rand, dat een ander motief heeft dan de rest van het cadeaupapier, plak je vast met een lijmroller. Nu plak je de zijkanten netjes dicht. Kies een mooie veer uit en plak deze op het cadeau vast met een bijpassende sticker.

 

3. Hier zit een (fris) geurtje aan 

Benodigdheden: scherpe schaar, lijmroller, dubbelzijdig cadeaupakpapier, lint met glitters, label, takje eucalyptus, sticker.

Ook nu pak je het cadeau strak in met scherpe vouwlijnen en plak je alles dicht met een lijmroller. Om het cadeau een fris tintje te geven, maak ik gebruik van een takje eucalyptus. Dit geeft een heerlijke geur af. Wikkel na het inpakken van het cadeau, een feestelijk lint met glitter drie keer nonchalant om het cadeau heen. Leg hierop het takje eucalyptus, rijg een label aan het einde van het lint en knoop alles stevig dicht. Maak het cadeau af met een mooie sticker op een lege hoek.

    

4. Glitters en kerstballen

Benodigdheden: scherpe schaar, lijmroller, dubbelzijdig tape, losse glitters, kleine kerstbal, dubbelzijdig cadeaupapiersatijn lint.

Dit cadeau ziet er strak en netjes uit. Begin met het strak inpakken van het cadeau, maak scherpe vouwlijnen en plak alles dicht met een lijmroller. Plak een stuk dubbelzijdig tape over de lengte van het ingepakt cadeau en strooi hier losse glitters op. Zelf heb ik drie soorten glitters gebruikt. Druk de losse glitters goed op het tape zodat deze er niet vanaf vallen. Strik als laatste een satijnen lint horizontaal om het cadeau heen, rijg hier een kleine kerstbal aan en maak een mooie strik.

 

5. Pak het dubbel zo mooi in 

Benodigdheden: scherpe schaar, lijmroller, dubbelzijdig cadeaupapier, losse glitters, dubbelzijdig tape, cellofaan folie, sticker.

Heb je wel eens een cadeau 3D ingepakt? Dit kun je simpel zelf doen met het volgende stappenplan. Pak het cadeau strak in met scherpe vouwlijnen. Knip een stuk cellofaan folie op de juiste lengte en strooi hier alvast losse glitters op. Leg het ingepakte cadeau op zijn kop op het cellofaan folie en pak het cadeau nogmaals strak in. Draai het cadeau om en maak het geheel af met een mooie, bijpassende sticker. Het cadeau is klaar voor de ontvanger. Laat het feest maar beginnen!

 

6. Schitter met sterren 

Benodigdheden: scherpe schaar, lijmroller, dubbelzijdig cadeaupapiertouw, dubbelzijdig tape, houten sterretjesstickerhouten kerstboompje.

Straal met dit cadeau en voeg een extra dimensie toe aan het feest. Zo pak je dit feestelijk cadeau in. Zorg er altijd voor dat hij strak ingepakt is met scherpe vouwlijnen. Knip daarna een stuk touw af en wikkel deze drie keer om het cadeau heen. Plak kleine, houten sterretjes op het touw met dubbelzijdig tape en maak alles extra vast met een mooie, bijpassende sticker. Vouw een klein stukje van het uiteinde van de sticker om het touw heen. Maak het cadeau af met een houten kerstboom.

    

7. Zacht en vers uit de natuur 

Benodigdheden: scherpe schaar, lijmroller, dubbelzijdig cadeaupapier, velvet lint, takje eucalyptus, bessentakje.

Pak het cadeau strak in met scherpe vouwlijnen. Knip een stuk velvet lint af dat twee keer om het cadeau heen gewikkeld kan worden. Wikkel het velvet lint om het cadeau heen, leg je duim op het midden en draai het lint om naar de andere kant. Maak een dubbele knoop aan het uiteinde. Nu pak je een nieuw stuk velvet lint en deze maak je vast aan het bestaande lint. Pak beide takjes, leg deze boven op de knoop en maak ze vast met een nieuwe knoop. Maak krullen in het velvet lint en hij is klaar.

 

8. Snel en makkelijk versieren 

Benodigdheden: scherpe schaar, lijmroller, kleine kerstballen, cadeauzakjelint.

Cadeauzakjes is het ideale materiaal om cadeaus snel en gemakkelijk in te pakken, dit op een creatieve manier. Om bovenstaand cadeau te creëren, vouw je het cadeauzakje dicht en plakt deze vast met een lijmroller. Wikkel een stuk lint verticaal om het cadeauzakje heen en knoop hem goed dicht. Rijg kleine kerstballen aan het uiteinde van het lint en knoop ze vast. Trek met een scherpe schaar krullen in het lint en wikkel de krullen om de kerstballetjes heen. 

 

9. Kleine, unieke cadeautjes 

Benodigdheden: scherpe schaar, lijmroller, dubbelzijdig tape, cadeauzakje, touw, takje eucalyptus, bessentakje.

Voor dit cadeau werk je andersom. Je vouwt het cadeauzakje niet op de normale manier dicht maar andersom zodat de binnenkant zichtbaar blijft. Het cadeauzakje zelf plak je dicht met een lijmroller. Je bent nu al op de helft van het inpakken. Pak het takje eucalyptus, samen met het bessentakje, en bindt beide aan elkaar met een stukje touw. Maak een strik aan de uiteinden van het touw. Plak het samengestelde bosje groen vast op het cadeau met dubbelzijdig tape. Druk het bosje goed aan.

 

10. Dit cadeau is goud waard 

Benodigdheden: scherpe schaar, lijmroller, dubbelzijdig tape, cadeauzakje, kleine kerstbal,  glitterlint, takje eucalyptus, gouden open ster van hout.

Dit cadeau vouw je op dezelfde manier dicht als het vorig cadeau. De binnenkant van het cadeauzakje blijft dus zichtbaar. Het cadeauzakje plak je dicht met een lijmroller. Knip een stuk lint af en knoop deze horizontaal om het cadeauzakje heen. Leg het takje eucalyptus boven op de knoop van het lint en maak hem vast. Rijg een gouden open ster van hout, inclusief een kleine kerstbal, aan de uiteinden van het lint. Maak een strik in het lint en trek een krul met een scherpe schaar. 

 

Zelf een adventskalender maken 

De decembermaand staat vol in het teken van cadeautjes. Hoe leuk is het om een adventskalender te maken voor jezelf of om cadeau te geven? 24 dagen lang word je verrast met een ander cadeautje. Het is een echte eyecatcher. In mijn webshop verkoop ik de 24 dagen adventskalender zodat je direct alles in huis hebt.

Wil jij weten hoe je zelf een adventskalender maakt? Houd mijn website en socials in de gaten voor meer informatie en tips.

Ben jij creatief? wil jij zelf je adventskalender maken? Wij verkopen de adventskalender cijfer stickers voor een adventskalender.

 

 

© 2021 - 2024 ikpakhetin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel